Máte
otázku?

Partner na úrovni - mám platiť za predĺženie členstva?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Žilina

Otázka: Partner na úrovni - mám platiť za predĺženie členstva?

Dobrý deň, dovoľte mi prosím upozorniť na situáciu týkajúcu sa online zoznamky Partner na úrovni. Spomenutá zoznamka od mňa aktuálne žiada zaplatenie za ďalší rok VIP členstva. Na zoznamku som už aplikáciu odinštaloval a teraz mi vyhrážajú, že musím poplatok uhradiť. Daný požiadavok mi bol odoslaný prostredníctvom emailu. Myslíte si, že ak nezaplatím, môžu mi reálne spôsobiť problémy, alebo ide len o pokus nastrašiť ma? Ďakujem. Tu je text, ktorý mi bol zaslaný: Dňa 22.03.2023 ste si zakúpili VIP členstvo na dobu 12 mesiacov s automatickým predĺžením. Podľa Všeobecných podmienok sa každá zmluva o VIP členstve automaticky predlžuje o dobu, na ktorú bola pôvodne uzavretá, pokiaľ ju zákazník nevypovie v stanovenej výpovednej lehote. Výpovedná lehota začína plynúť od dátumu zakúpenia členstva a trvá až do 7 dní pred koncom predplateného obdobia. Informácia o automatickom predĺžení VIP členstva je zahrnutá vo Všeobecných podmienkach, ktoré ste akceptovali pri registrácii. Táto informácia je tiež zobrazená na pravej strane platobnej brány počas celého procesu platby. Klient je o tejto skutočnosti informovaný aj v emaili s predmetom "Potvrdenie vášho VIP členstva", ktorý okrem toho obsahuje aj kompletné Všeobecné podmienky. O možnosti predlĺženia členstva je možné sa informovať aj vo vašom profile v záložke "Členstvo" počas celého trvania VIP členstva. Keďže sme od vás v stanovenej lehote neobdržali žiadnu výpoveď, vaše členstvo bolo automaticky predĺžené. Chceli by sme vás upozorniť, že odstránenie účtu nie je považované za oficiálnu výpoveď a nezbavuje vás záväzku uhradiť dlžnú sumu. Preto vás žiadame o zaplatenie sumy 167,40 Eur.

Odpoveď: Partner na úrovni - mám platiť za predĺženie členstva?

Dobrý deň, v súlade s dostupnými informáciami, automatické predlžovanie zmluvy podlieha určitým pravidlám a obmedzeniam podľa slovenského práva. Zmluvné klauzuly, ktoré umožňujú automatické predlžovanie zmluvy, musia umožňovať spotrebiteľovi reálny výkon práv smerujúcich k predčasnému ukončeniu zmluvy.

Automatické predĺženie platnosti zmluvy na dobu určitú bez toho, aby vám bola poskytnutá primeraná lehota na prejavenie súhlasu s týmto predĺžením je neprijateľná zmluvná podmienka. 

Taktiež je dôležité, že zmazanie účtu sa nepovažuje za riadnu výpoveď a neoslobodzuje spotrebiteľa od povinnosti uhradiť dlžnú sumu, ak nebola zmluva riadne vypovedaná v súlade s podmienkami uvedenými pri záväzku.

Je však dôležité skontrolovať tieto podmienky a overiť, či boli jasne komunikované a či sú v súlade s právnymi normami ochrany spotrebiteľa.

Môžete to to nechať preskúmať orgánom dozoru a možno im uložia pokutu za neprijateľné zmluvné podmienky. 

Trápi vás "Partner na úrovni - mám platiť za predĺženie členstva?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Partner na úrovni - mám platiť za predĺženie členstva?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.